Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on löytää syy asiakkaan vaivoihin. Käytämme työssämme noin 800 länsimaisen lääketieteen kliinistä testiä. Osteopaatin työn perusta on tarkka haastattelu ja tutkiminen.

Osteopaatilla on laaja ymmärrys ihmisvartalon anatomiasta ja toiminnasta. Hän on perehtynyt keskus- ja ääreishermoston toimintaan ja käyttää työvälineenään kliinisiä neurologisia testejä, joiden avulla päästään tarkkaan diagnoosiin ja turvalliseen hoitoon. Ortopedisella osteopaatilla on myös radiologista tuntemusta, joten asiakkaan kannattaa ottaa kaikki kuvat vastaanotolle mukaan. Hoitokeinoina osteopaatti käyttää monipuolista tekniikkavalikoimaa, jolla voidaan hoitaa pehmytkudoksia, ohjata harjoitteita, mobilosoida ja manipuloida niveliä. Osteopaatti hoitaa pehmeillä ja rauhallisilla liikkeillä. Hoidon tarkoitus on saada kehon liikelaajuudet palautettua, sekä kivun lievittäminen. Manipulaatiossa tehdään tarkkaan kohdistettu impulssi haluttuun niveleen, joka on osteopaatin suorittamana turvallinen ja kivuton.

 

Pehmytkudostekniikoissa käytetään hierontaa, triggerpainantaa, akupnktiota, mobilisaatiota, venytyksiä ja lihaskalvotekniikoita. Teippauksia tehdään urheiluteipillä sekä kinesioteipillä. Vastaanotolla on käytössä myös ultraäänikuvantaminen.